Foto

Turneele Sport Arena acreditate de FIBA pentru calificarea in circuitul "FIBA 3x3 World Tour"

O echipa de baschet 3x3 din Romania va avea sansa, in premiera, incepand cu acest an, sa joace alaturi de cele mai bune echipe din lume in cadrul "3x3 World Tour", competitie organizata de Federatia Internationala de Baschet (FIBA). Acest fapt este posibil si pentru ca SPORT ARENA a fost acreditata de FIBA sa organizeze in Romania doua competitii cu statutul “FIBA 3x3 World Qualifier”, unicele intreceri de acest gen din tara noastra, care permit accesul la competitiile din circuitul Master. Conform organizatorilor, cele doua competitii din Romania sunt:

"Campionatul SPORT ARENA STREETBALL Quest" - castigatoarea turneului Master urmand sa se califice la "FIBA WORLD TOUR" Madrid (8-9 septembrie 2012).
"SPORT ARENA - BUCHAREST CHALLENGER", un turneu unic, cu participare internationala - castigatoarea se califica la "FIBA WORLD TOUR" Istanbul (1-2 septembrie 2012).

De mentionat ca pentru editia inaugurala a "3x3 World Tour", oficialii FIBA au anuntat zilele trecute la Geneva ca au stabilit deja si orasele gazda pentru circuitul Master (cinci competitii - Sao Paolo, Vladivostok, New York, Madrid, Istanbul), in vreme ce turneul final la care vor participa cele mai bune 16 echipe de baschet 3x3 de pe mapamond se va desfasura la Miami (22-23 septembrie 2012). Prin "3x3 World Tour" FIBA a realizat interconectarea celor mai importante turnee de baschet 3x3 din lume, vizand si promovarea acestei discipline pentru o posibila integrare in programul olimpic. In plus, toti jucatorii care vor lua parte la evenimentele 3x3 desfasurate sub egida FIBA vor fi inregistrati pe platforma 3x3planet.com si vor fi ierarhizati in "3x3 Individual World Ranking", clasamentul mondial al jucatorilor de baschet 3x3 din intreaga lume.
“Sport Arena Streetball este unul dintre cele mai mari turnee 3x3 din Europa din punct de vedere al numarului de jucatori si spectatori si este unul dintre cele mai bine organizate din lume. Turneul din cadrul Politehnicii Bucuresti este unul dintre pilonii dezvoltarii baschetului 3x3 din lume”, se arata intr-o scrisoare remisa catre organizatorii romani de catre oficialii FIBA.
Sport Arena Streetball va beneficia si in acest an de sprijinul Federatiei Romane de Baschet si al Universitatii Politehnice Bucuresti.
Conform organizatorilor, inscrierile pentru turneele Sport Arena raman in continuare gratuite. Mai multe detalii pe www.sportarena.ro.
 

Parteneri